УРУЧЕНА „ЗЛАТНА ПЕРА“ ДРУШТВА НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

Овогодишње повеље Друштва новинара Војводине „Златно перо“ добило је пет новинара, а  признања за изузетан допринос тој професији уручила им је у Покрајинској влади секретарка за културу, информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић.

Лауреати са руководством ДНВ-а и покрајинског секретаријата

На предлог комисије Друштва новинара Војводине, која се руководила начелима професионалности, доследности и истрајности у новинарском послу,  УО ДНВ-a одлучио је да овогодишње „Златно перо“ оде у руке пет уважених медијских посленика, а то су: Ацо Драгићевић, уредник двојезичног часописа „Дијаспора“ у Стокхолму, Петар Томић – новинар РТВ-а, дописник Танјуга из Букурешта и уредник „Дневника“, потом Илеана Околишан Баба – вишедеценијска уредница музичког програма Радио Новог Сада, Љиљана Булатовић-Медић, некадашња новинарка РТС-а и „Експрес политике“, као и Чедомир Кецо, бивши директор редакције „Дневник“, аграрни новинар и оснивач листа „Моје газдинство“.

Обраћање покрајинске секретарке Драгане Милошевић

Покрајинска секретарка за културу, информисање и односе са верским заједницама Драгана Милошевић честитала је лауреатима и оценила да је „жири ДНВ-а очигледно препознао вредност њиховог вишегодишњег професионалног рада и одлучио да га потврди престижним признањем“. „Оно што свакако заслужује похвалу јесте чињеница да Друштво новинара Војводине своје награде није ограничило само на простор наше покрајине, или наше земље“, напоменула је покрајинска секретарка, истичући да  „праве вредности треба да буду препознате и награђене без обзира на то где су створене“.

Добитник „Златног пера“ Чедомир Кецо

Захваливши се у име награђених на „једној од најпрестижнијих новинарских награда код нас“, лауреат Чедомир Кецо оценио је да искуства свих добитника, који су се у свом раду водили садржајношћу реченог, младим колегама  могу да послуже као порука о истрајности. Кецо истиче да новинарска професија није у кризи, како то неки тврде, већ да је кључан проблем у томе што руководиоци медија углавном прате догађаје и личности, не планирајући и осмишљавајући дугорочно теме које су у интересу грађана, а које  представљају „дубину“ у новинарству.

Председник ДНВ-а Петар Кочић захвалио је покрајинском секретаријату  на томе што је и ове године подржао  доделу признања. Он је подсетио на то да је Друштво настављач идеја својих претеча, Новосадске секције Југословенског новинарског удружења и још старијег Змајевог Удружења српских књижевника, новинара и уметника, те  да је преузело обавезу и дужност да чува њихове тековине и начела, али и да  унапређује професионалне стандарде и положај новинара.

Наша мисија је да стално подсећамо на то да су  слобода, демократија и национално јединство наша заједничка стремљења. У Војводини настојимо да истакнемо и њену посебну драгоценост, која се огледа у јединству различитости“, поручио је председник Кочић.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *