ТЕСЛА ГЛОБАЛ ФОРУМ 2019

Тесла Глобал Форум почео је данас  и трајаће до 14. јула. Форум почиње омладинским Тесла сајбер кампом од 2. до 5. јула на Андревљу, на коме ће се окупити 120 студената из Србије ( међу којима и студенти са КиМ ), Републике Српске, Црне Горе и са најпрестижнијих универзитета на свету. Студенти ће кроз бројна предавања и радионице заједно са еминентним професорима, научницима, политичарима и уметницима тражити бројне одговоре наа актуелна питања из науке, политике, друштвених појава, информационих технологија, екологије, представљајући своје идеје и пројекте. Учесници кампа имаће прилику да посете манастир Шишатовац, као и да учествују у бројним активностима у Новом Саду.

Форум се одржава седми пут, а циљ је да реафирмише етичке принципе Николе Тесле, чија су научна, филозофска и културна начела и данас на почетку трећег миленијума својеврсни темељ за нову и бољу сарадњу човечанства у сложеном и међузависном свету у којем живимо.

На Теслин рођендан 10. јула у Матици Српској у Новом Саду биће одржана и свечана академија, а међу овогодишњим добитницима “Беле Голубице”, највишег признања Тесла Глобал Форума су и: други човек Париског Фигароа Жан Криштоф Буисон, председник Савеза новинара Русије Владимир Салавјов, књнижевник Матија Бећковић, редитељ Емир Кустурица и други.

Форум се завршава Тесла релијем, вожњом елекроаутомобила од 12. до 14. јула.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *