СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“

СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „КРАЉ ПЕТАР ПРВИ“

03/12/2018 1 By Војвођански новинар

Екипа филма пред публиком у Новом Саду 6. децембра

Филм који доноси причу о страдању, жртвама, херојству и победи, биће премијерно приказан у Новом Саду у биоскопима Синеплекс Променада и Арена Синеплекс у четвртак, 6. децембра од 20 часова у Синеплекс Променади и 20:30 часова у Арени Синеплекс. Након обе пројекције публици ће се поклонити и екипа филма, предвођена редитељем Петром Ристовским и главним актером филма Лазаром Ристовским. Карте за свечане премијере у продаји су на благајнама оба биоскопа.
Краљ Петар Карађорђевић, као млад протеран је из Србије од стране супарничке династије Обреновића. Никада није успео да направи чврсту везу за земљом из које је потекао, народом чији је потенцијални краљ, нити титулом која му по праву припада.
Када се сплетом историјских околности Краљ Петар Карађорђевић вратио у домовину, увео је парламентарну демократију на двору и започео обнову Србије. Али Србији се није дало да напредује. Атентатом у Сарајеву почиње Први Светски рат и Аустро-угарска показује сву своју немилосрдност. Током мучног повлачења српске војске преко албанских планина, краљ упознаје Макрену, мајку војника Маринка. Немоћна да сина пронађе у непрегледним колонама војске и народа, она заветује самог краља да му преда пар чарапа које је исплела.
Сјајну глумачку екипу чине Лазар Ристовски, Радован Вујовић, Даница Ристовски, Иван Вујић, Александар Вучковић, Љубиша Савановић, Светозар Цветковић, Марко Баћовић и Иван Марковић.Режију овог сјајног историјског спектакла потписује Петар Ристовски.

Трејлер филма „Краљ Петар Први“-https://youtu.be/cfrqV899LD8

извор: Арена Синеплекс