СВЕЧАНА ПРЕМИЈЕРА ФИЛМА „БАЛКАНСКА МЕЂА“ У АРЕНИ СИНЕПЛЕКС

У среду, 20. марта у 20 часова у Арени Синеплекс, уз присуство ауторске и глумачке екипе, биће одржана новосадска премијера новог блокбастера Милоша Биковића, „Балканска међа“.
На 20. годишњицу бомбардовања Србије, у биоскопе стиже филм „Балканска међа“ – акциона драма инспирисана стварним догађајем који се одиграо 12. јуна 1999. када је батаљон руских падобранаца заузео аеродром Слатина у Приштини. Ова 24 часовна акција од велике геополитичке важности, мотивисала је руске сценаристе да кроз сплет личних драма главних јунака, пренесу причу о историјској прекретници коју је међународна јавност оценила као могући почетак новог великог рата. Овај филмски спектакл, иако базично наслоњен на болну ратну тематику, шаље снажну мирољубиву поруку и поуку о пријатељству два народа.
Захваљујући продуцентској кући Архангел студиос, на чијем се челу налазе Милош Биковић и Миодраг Радоњић, руски ауторски тим предвођен редитељем Андрејем Волгином, снимао је већину сцена на аутентичним локацијама у Србији, а главне улога тумаче неки од најпознатијих домаћих глумаца.
Поред Биковића и Радоњића, у “Балканској међи” гледаћемо и Милену Радуловић, Александра Радојичића, Александра Срећковића Кубуру, Срђана Жику Тодоровића, али и Емира Кустурицу као специјалног госта. Са руске стране, главне улоге тумаче Гоша Куценко и Антон Пампушни.

 

извор: Арена Синеплекс
фото: Промо

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *