Први дечји конгрес о дијабетесу „Мој друг дијабетес“

Новосадско Удружење родитеља деце са дијабетесом „Плаво срце 021“, на челу са председницом Светланом Томић,  10. новембра 2018. организује једиствен скуп на тему лечења дијабетеса код деце. У Културном центру Новог Сада,  од 11 до 14 часова,  деца и волонтери удружења говориће о свим аспектима добре самоконтроле као превенције дијабетеса.

Главни принципи лечења Дијабетес мелитуса

За бригу о дијабетесу одговорно је друштво у целини, али се најчешће брига о дијабетесу ограничава на саму породицу детета које је оболело. Овом манифестацијом желимо да покажемо колико деца знају о својој самоконтроли и да мотивишемо другу децу да се што активније укључе у свакодневну самосталну бригу о свом здравственом стању. Гости конгреса ће бити представници фармацеутских кућа, лекари и медицинске сестре из примарне здравствене заштите, као и чланови шире породице оболелог детета“, објаснила је  Светлана Томић.

Едукација најмлађих – „Ако је дијабетес, није лав“

Малишани су, приликом разних активности и манифестација Удружења, стекли непроцењиво знање о  контроли дијабетеса, новим технологијама, развили су самопоуздање и несметано се баве свим активностима без ограничења.

Како је Међународна федерација о дијабетесу – ИДФ, ове године своју кампању посветила породици оболелог,  придружујемо се и ми, јер смо чланица Дијабетеолошког савеза Србије и ИДФ-а. У склопу манифестације, након презентовања својих радова, биће организован и избор за најкреативнији цртеж на тему „Моја породица и дијабетес“,  додала је Томић.

Најмлађе ће обрадовати и наступ песникиње Татјане Пуповац, а  дечја улазница за овај конгрес биће цртеж на тему „Моја породица и дијабетес“.

 

извор: Удружење „Плаво срце 021“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *