Пренос церемоније свечаног отварања- Матера 2019. Европска престоница културе

У суботу 19. јануара у италијанском граду Матера одржава се церемонија отварања године титуле Европске престонице културе.
Тим поводом, Фондација „Нови Сад 2021“ позива вас на догађај у културну станицу Свилара, где ћемо од 18 сати пратити церемонију отварања у Матери „Отворимо будућност“.

Церемонија отварања ће се директно преносити у Свилари од 19 часова, а самом преносу ће претходити дискусије о самом пројекту Европска престоница културе, концепту церемоније отварања и уметничким програмима на отварању пројекта Матера 2019.
Захваљујући сарадњи између Новог Сада и Матере, у овом италијанском граду у суботу ће наступити и 40 уметника новосадског ансамбла Самбанса, док ће током преноса догађаја из италијанске престонице културе присутни бити сведоци музичког перформанса бендова из целе Европе којима ће дириговати Стефано Болани.

Кроз овај програм посетиоци Свиларе моћи ће да упознају Матеру, град под заштитом УНЕСКО, у пуном сјају у оквиру сарадње између две Фондације, а више ће сазнати и о пројекту Нови Сад 2021 – Европска престоница културе.

Програм:

18.00 Почетак програма

18.10 Пројекат Европске престонице културе – прилика за развој града
Вук Радуловић, руководилац сектора за међународну сарадњу Фондација „Нови Сад 2021“

18.20 Церемонија отварања Европске престонице културе и водећи уметнички програми- др Лазар Јованов, уметнички руководилац програма Фондација „Нови Сад 2021“

18.30″Open the Future“ – концепт свечаног отварања Матера 2019- Милица Рашковић, руководитељка сектора за партиципацију Фондација „Нови Сад 2021“

19.00 Пренос свечаног отварања у Матери

Novi Sad 2021
European Capital of Culture

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *