ПРЕДАВАЊЕ О ФОТОГРАФИЈИ

Бесплатно предавање о фотографији, на тему  „Цртање светлом – фото цртежи“,  одржано је 05.новембра 2018. године у Друштву новинара Војводине.

Предавање је одржао Жељко Савић, струковни инжењер фотографије – специјалиста фото-илустратор и мастер културолог, који ради као предавач  у Школи фотографије „Арс академије“  и као професор на Високој школи „Логос  центар“ у Мостару.

Присутне је у име Друштва новинара Војводине поздравио председник Петар Кочић, који је пожелео свима добродошлицу.

Жељко Савић и председник Друштва новинара Војводине, Петар Кочић

 Предавању и фото-радионици, који су трајали око сат и по, присуствовали су  слушаоци који су се,  због великог интересовања за ту тему, унапред пријавили. Овај догађај организован је поводом почетка новог циклуса обуке у Школи фотографије „Арс академије“, која се већ неколико година успешно реализује у Музеју Војводине. Најуспешнији учесник фото-радионице, са најоригиналнијим радом на задату тему, биће ускоро награђен бесплатним тромесечним курсом.

Након опсежног и, пре свега, изузетно занимљивог предавања, питали смо професора Савића зашто се определио за тему „Цртање светлом – фото цртежи“.

Приликом сваког уписа у школу фотографије „Арс академије“, организујемо бесплатно предавање, као и награду за једног од посетилаца. До сада су то биле теме као што су концертна фотографија, пејсажи и многе друге, па је тако сада дошао ред и на ову. Пре свега, та тема је врло атрактивна и љубитељи фотографије могу да је примењују како у студију тако и на терену.  Постоје разни извори светла који се могу употребити за креирање, најчешће неких уметничких форми. На предавању  и радионици, присутни су видели процес настанка једног конкретног уметничког рада, односно на који начин светло моста „Дуга“ може да постане уметничка креација. Присутни су за време радионице радили са ласерима, исцртавали своја имена и започели су задату тему под називом „Љубав“.  Очекујемо њихове радове, а најбољи међу њима биће награђен.

Рад настао на фото-радионици

Почео је и упис у Школу фотографије „Арс академије“ . Какав је концепт предавања ?

Курс се састоји из три дела. Наиме, концепт је замишљен тако да се најпре теоретски објашњава принцип фотографисања са техничког аспекта, затим се приступа практичним вежбама, након чега следи анализа фотографија полазника. На основу постигнутог успехаполазници по завршетку курса добијају сертификате. Због  велике заинтересованости, рок за упис у Школу фотографије „Арс академије“ продужен је до 15. новембра.

Више информација о Школи фотографије „Арс академије“ , можете добити посетом на линк:

https://www.facebook.com/profile.php?id=100022829719514

текст: Јелена Допуђ

фотографије: Милица Илић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *