ПОЧЕЛА МЕЂУНАРОДНА ФОТОГРАФСКО-ЕКОЛОШКА КОЛОНИЈА

 Међународна фотографско-еколошка колонија отворена је данас у Друштву новинара Војводине и траје  до 4. августа.

Тим поводом данас се  у просторијама Друштва новинара Војводине  у 10 часова, присутнима обратио Петар Кочић, председник Друштва новинара Војводине и Жељко Савић, председник Арс академије.

Слободан Цветковић, помоћник  начелника Градске управе за заштиту животне средине, отворио је ову  манифестацију и пожелео учесницима добродошлицу и пријатан боравак у Новом Саду.

Међународна фотографскоеколошкаколонија је замишљена као дводневно гостовање фотографа из Новог Сада и земаља региона који ће  фотографисати  разне мотиве у вези са Дунавом.

Циљ пројеката је да учесници на овом пројекту (професори и студенти), раде на подизању свести грађана о значају Дунава за човека и околину, као и чувању Дунава од загађења.

Фотографи ће имати прилику да фотографишу: плажу Официрац, Штранд и Бећарац, Рибњак, Камењар и по сопственом избору обилазиће обалу Дунава у Новом Саду.

Учесници су студенти који студирају фотографију или похађају тај предмет, а долазе са следећих образовних установа: Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа „Логос центар“ Мостар, „Богдан Шупут“ Нови Сад, Уметничка школа из Ниша, Факултет за уметност и дизајн из  Београда, Политехника из Београда,  Арс академија из Новог Сада.

Реализацију пројекта су подржале следеће установе: Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад;Градска управа за културу;Факултет заштите животне средине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *