ПЕТАР КОЧИЋ НОВИ ПРЕДСЕДНИК ДНВ-а

На Изборној скупштини Друштва новинара Војводине, одржаној 23.јуна у Новом Саду, за председника ДНВ- а изабран је новинар Радио Београда Петар Кочић.

Убедљивом већином присутних чланова из свих крајева Војводине, али и из читаве Србије, одлучено је да у наредних четири године Кочић преузме одговорност за руковођење  Друштвом, као и за испуњавање његове мисије и визије.

Петар Кочић, председник ДНВ-а
Петар Кочић, председник ДНВ-а

Обративши се учесницима Изборне скупштине , нови председник је поручио да му је жао што његов претходник Младен Булут по Статуту ДНВ-а више нема право на кандидовање, јер би у том случају био и његов кандидат. Захваливши му на осмогодишњем личном доприносу раду Друштва, Кочић је оценио да је у протеклом периоду, “узимајући у обзир околности, Друштво радило феноменално”.

У свом говору након избора за председника, Петар Кочић је истакао да ће настојати да Друштво учини видљивим и респектабилним удружењем, како на покрајинском, тако и на националном нивоу. Према његовим речима, други циљ ће бити да ДНВ постане “простор реализације креативних могућности, извор додатних прихода и социјални ослонац чланству”.

“Безгранично сам поносан што ми је указано поверење да будем на челу једног професионалног новинарског удружења које је на Изборној скупштини манифестовало јединство и одговорност, и то у потпуно демократској атмосфери. Стога ће ми бити релативно лако да обављам дужност председника. Моја „олакшавајућа околност“ су и новоизабрани чланови Управног одбора, који су листом компетентни и часни и професионалци и људи “- закључио је нови председник Друштва новинара Војводине Петар Кочић.

На Изборној скупштини ДНВ-а, осим председника, изабрано је и десет чланова Управног, по три члана и заменика Надзорног одбора, као  и по три члана и заменика Суда части, листом еминентних стручњака у области медија.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *