ОДРЖАН ТРЕЋИ „НОВОСАДСКИ ОКТОБЕРФЕСТ“

Традиционалним отварањем пивског бурета, 19. октобра започета је туристичко-забавна манифестација Трећи “Новосадски октоберфест”. Покровитељи овог окупљања љубитеља пива су Град Нови Сад и Немачко-српска привредна комора, а организатор је “Kолор Прес група”, док је пријатан простор за бројне пивопије пружио Новосадски сајам у својој  “Мастер” хали. Две вечери, од 19. до 20. октобра, посетиоци су имали  изузетну прилику да пробају више десетина различиих домаћих и страних пива, незаобилазне немачке, аустријске, руске и српске кобасице и переце из српских пекара које пријају уз свако пиво.

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Отварању манифестације присуствовали су: председница Скупштине Србије Маја Гојковић,  градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, покрајински секретар за привреду и туризам Иван Ђоковић, отправник послова Амбасаде Немачке Доротеа Гизелман, директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап, генерални директор Новосадског сајма мр Слободан Цветковић, председник „Колор Прес Групе“ Роберт Чобан и почасни грађанин Новог Сада, фудбалски интернационалац Синиша Михајловић.

Фудбалски интернационалац и почасни грађанин Новог Сада Синиша Михајловић је поздравио наше читаоце
Отправница послова Амбасаде СР Немачке Доротеа Гизе
Традиционално отварање пивског бурета припало је градоначелнику Вучевићу
Здравица високих гостију

– Сваке године све је више излагача и посетилаца, али и нових малих занатских пивара, што је и манир ове манифестације.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

„Поносан сам што је Нови Сад довољно велики да прихвати нове идеје, и што је богат људима који имају визију и не плаше се промена. Задовољство је сарађивати са свима који хоће да осмисле садржаје за квалитетнији и бољи живот“, нагласио је градоначелник Милош Вучевић.

Отправница послова Амбасаде СР Немачке Доротеа Гизелман је на српском језику подсетила да је оригинални, минхенски Октоберфест главни бренд Баварске. Уједно је открила своју интиму – да је  новосадски Октоберфест  први Октоберфест којем присуствује!

Директор Немачко-српске привредне коморе Мартин Кнап  је изразио задовољство организовања ове манифестације, уз убеђење да ће још дуго потрајати.

Главна улица Октоберфеста

Општи је утисак да је „Новосадски Октоберфест“ догађај који све више привлачи пажњу публике и по којем Нови Сад постаје препознатљив, а да је по посећености, међу првих десет градова у свету у којима се организује та манифестација. Према речима организатора, Фестивал је окупио више од 15 000 посетилаца.

Кобасице су незаобилазни додатак пиву

Трећи фестивал пива је припремио богат музички програм у оквиру којег су наступили: Ансамбл словеначких песама „Кредарица“, „Хладно пиво“, „Ортходоџ Целтс“, „Лове Хунтерс“, „Дејан Петровић Биг бенд“, Звонко Богдан, „Збогом Брус Ли“, и „Психомодо поп“.

Наши репортери Александра и Радомир са домаћицом фестивала

 

Програм манифестације обогатиле су и “борбе бендова“, различита такмичења, у ношењу кригли, за најбољу фотографију и слично.

 

 

 

 

 

 

пише: Радомир Чубрановић
фотографије: Александра Чубрановић

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *