НОВИ АЛБУМ ДЕЛ АРНО БЕНДА  НАЈПРЕ ЧУЛИ НОВОСАЂАНИ

ИНТЕРВЈУ «АРС МЕДИЈЕ» СА ФРОНТМЕНОМ БЕНДА  ЈОВАНОМ МАТИЋЕМ

Грађани Новог Сада прославили су 13.јануара Дочек 7527. православне Нове године. Српско народно позориште, Позориште младих, СПЕНС, Синагога и Студио М само су неке од око 50 локација на којима су Новосађани могли да се забаве и уживају у концертима  домаћих и страних бендова. Новогодишњи концерти су једна од најзначајних платформи организатора тог догађаја, Фондације „Нови Сад 2021 – Европска престоница културе“, која се фокусира на богато културно наслеђе града и промовише интеркултуралност.  ,,Дел Арно бенд“ је за ту посебну ноћ наступао у Студију М, а новосадска публика била је у прилици да, пре свих,  чује нови албум, који је у продаји тек од 25.јануара! У ексклузивном интервјуу новинара «Арс медије» Жељка Савића са фронтменом тог бенда Јованом Матићем, сазнаћете ко су чланови бенда, какве утиске носе након прве незваничне промоције албума и какви су им даљи планови.

Ж.С: Из нашег видео материјала са Вашег концерта може се видети да је новосадска публика уживала у концерту. Какви су утисци Вас и Вашег бенда, са Новогодишњег концерта у Новом Саду?

Одговор (Јован Матић): Сви у бенду смо пресрећни после новосадског концерта јер, да будемо потпуно поштени, нисмо унапред знали какву реакцију ће изазвати одлука да цео нови албум представимо људима на почетку концерта. Искрено, не сећам се да је ико то на нашој сцени урадио икада (ако грешим, извињавам се). Презадовољни смо чињеницом да су људи који воле и поштују сконцентрисано и пажљиво одслушали, али и одреаговали на наше нове песме и то је заиста узрок великог задовољства. Нови албум Дел Арно бенда је уједно и нови почетак. Желели смо да се ослонимо на те нове песме како бисмо освежили наше наступе. Чврсто верујемо да ће их људи заволети исто колико и старе песме, а прво извођење у Новом Саду показало је да је такво очекивање реално .

Ж.С. Ко чини актуелну поставу бенда, иначе заслужну и за квалитет новог албума?

Одговор: Чланови бенда су Јован Матић – вокал, Верољуб Спасић – бубањ, Марин Петрић – перкусије, Немања Јевтић – бас гитара, Војин Ненадовић – гитара, Ђорђе Ћурчић – гитара, Родољуб Катић – клавијатуре, Немања Мијатовић – клавијатуре, Татјана Матејић – пратећи вокал, Душко Трнавац – саксофон, Андрија Петровић – тромбон, Константни Сотировски – труба и Небојша Ђукић – тон мајстор.

Ж.С:  Инспирисани сте мелодичним „roots“ аранжманима, од свог оснивања (1986. године) до данас иза себе имате пет албума, шести је у најави. Шта нам можете рећи о Вашем избору музике и албуму који припремате, а који ће бити објављен 25. јануара?

Одговор: ,,Ако не знаш шта да радиш“ је албум којим се група поново измислила, дакле пронашла у себи начине да остане своја и верна свом звуку, а опет да понуди нешто сасвим ново и, рекао бих, неочекивано. Ослободили смо се, а то је некада најтеже у групама са оволиком километражом, неких својих старих догми и отворили капије новим истраживањима. Током година, неке нумере су се издвојиле и данас публика најбоље реагује на песме „Кад перо вагу претежеˮ, „Oва собаˮ, „ДАБ је ту да спајаˮ, „Верујемˮ и још неколико песама које заједно у глас певају са бендом.

Спот песме ,,Још увек има наде“.

Оно што карактерише овај албум јесте повратак коренима наше музике, уз додавање једне нове свежине. Има још музике у нама, то је овај албум показао, а он је тек први у наредном низу који се наставља већ на пролеће. А о том пројекту – када буде приведен крају.

Спот песме „Мени се окрени“

Ж.С:  За крај ове приче о Дел Арно бенду, подсећамо љубитеље Ваше музике да спремате концерт 9. фебруара  у Дому омладине у Београду. Да ли су у плану још неки концерти у овој години?

Одговор: Да, 9. фебруара у Дому омладине десиће се званична промоција албума „Ако не знаш шта да радиш“. У међувремену, албум ће се наћи у продаји од 25. јануара, а ми смо одлучили да генералну пробу одржимо јавно у клубу КБ у Пожаревцу 2. фебруара. Овим желимо да поздравимо и потцртамо важност постојања тог клуба који успркос свему и даље постоји и приређује редовно концерте ауторских бандова Србије, што јесте чињеница за свако поштовање. Што се осталих датума тиче, како будемо довршавали договоре тако ћемо вас све о томе обавестити.

Ж.С:  Хвала на разговору

 

Текст: Жељко Савић
Фотографије и видео: Жељко Савић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *