Међународна фотографско-еколошка колонија

Међународнa фотографско-еколошкa колонијa одржаће се од 2. до 4. августа 2019. године у Новом Саду. Организатори су: Друштво новинара Војводине и АРС АКАДЕМИЈА из Новог Сада.

Колонија почиње 2. августа 2019. године у 10 часова, у просторијама Друштва новинара Војводине,  Војвођанских бригада 17/3, Нови Сад.

Међународна фотографскоеколошка колонија је замишљена као дводневно гостовање фотографа из Новог Сада и земаља региона који ће  фотографисати  разне мотиве у вези са Дунавом.

Циљ пројеката је да учесници на овом пројекту (професори и студенти), раде на подизању свести грађана о значају Дунава за човека и околину, као и чувању Дунава од загађења.Фотографи ће имати прилику да фотографишу: плажу Официрац, Штранд и Бећарац, Рибњак, Камењар и по сопственом избору обилазиће обалу Дунава у Новом Саду.

Учесници су студенти који студирају фотографију или похађају тај предмет, а долазе са следећих образовних установа: Висока техничка школа струковних студија у Новом Саду, Висока школа „Логос центар“ Мостар, „Богдан Шупут“ Нови Сад, Уметничка школа из Ниша, Факултет за уметност и дизајн из  Београда, Политехника из Београда,  Арс академија из Новог Сада.

Након завршене колоније следе и еколошка предавања и изложба о чему ћемо путем медија ширу јавност накнадно обавестити.

Реализацију пројекта су подржале следеће установе:Градска управа за заштиту животне средине Нови Сад, Градска управа за културу и Факултет заштите животне средине.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *