ОТВОРЕНА ИЗЛОЖБА АКАДЕМСКИХ СЛИКАРА У ДРУШТВУ НОВИНАРА ВОЈВОДИНЕ

У Клубу Друштва новинара Војводине  30.јануара  отворена је изложба радова истакнутих академских сликара, чија су уметничка дела настала на ликовној колонији „Арс академије“   одржаној у Петроварадину 2015.године. На отварању изложбе, коју су заједнички организовали Арс академија и Друштво новинара Војводине,  било је више десетина стваралаца, познавалаца и љубитеља уметности, као и представника медија. Четрнаест изложених радова заинтересовани могу да погледају у Клубу ДНВ-а  (Војвођанских бригада 17) до 14.фебруара, сваког радног дана од 10 до 13 часова.

Присутне је у име „Арс Академије“ поздравио Жељко Савић, председник УО тог удружења, који је  истакао да њихова сарадња са ДНВ-ом траје дужи низ година и захвалио на  прилици да радови врсних академских уметника јавности буду приказани управо у просторијама тог друштва.

Биљана Диковић, новинар, књижевник и члан Друштва новинара Војводине, казивала је своје песме које је написала инспирисана уметничким делима која су настала на колонији.

Биљана Диковић и Жељко Савић

 

Учесници колоније чији су радови заступљени на овој изложби  су : Јовица Панић, академски сликар из Руме, Мирсад Ђурђевић, магистар сликарства из Подгорице, Сретко Дивљан, академски сликар из Јагодине, Тодор Јовановски, сликар и Радојка Самарџија, академска сликарка из Београда, Сава Мишић, магистар сликарства из Ниша, Олгица Стефановић, сликарка,  Милијана Лазовић, мастер вајарства, Жељко Савић, мастер културолог и фотограф,  као и историчар уметности Славица Винчић  из Новог Сада

Радови сликара Тодора Јовановског, техника: акварел
Магистар сликарства Саво Мишић,  техника: уље на платну
Магистар сликарства Сретко Дивљан, техника: уље на платну

фотографије: Јелена Малбашки

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *