Концерт Александра Саше Петровића и оркестра АКУД УНС „Соња Маринковић у Еђшегу

Наредне недеље, културна станица Еђшег биће место у ком ће Новосађани моћи да уживају у импресивном тенору првака Опере Српског народног позоришта Александра Саше Петровића.
Познати оперски певач ће у уторак, 23. априла од 20 сати наступити са великим народним оркестром Академског културно–уметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“ у културној станици Еђшег. Репертоар ће представљати изванредан спој етно и класичне музике, чијем ће извођењу свакако допринети акустичност велике дворане.

Културна станица дворац „Еђшег“

У тражењу уметничког индентитета, Александар Саша Петровић, музичка знања је стицао на више фронтова. Након завршене Академије уметности у Новом Саду његова певачка каријера кренула је узлазном путањом. У Српском народном позоришту дебитовао је улогом Алфреда у Штраусовој оперети „Слепи миш“. Такође, његови сами почеци везују се и за учешће на неколико међународних певачких такмичења када је ушао у финални избор као што су „Трајан Грозавеску“ у Румунији, „Белканто“ у Ријеци, као и „Франциско Вињас“ у Шпанији.
Остварио је наступе с Београдском филхармонијом, Симфонијским оркестром Радио-телевизије Србије, Војвођанским симфоничарима, Симфонијским оркестром ХНК из Сплита, Хором и оркестром Сарајевске опере, Симфонијским оркестром Хрватске радио–телевизије, Сарајевском филхармонијом, ансамблом Љубљанске опере.
Са њим ће, концерт увеличати и један од најпознатијих и најпризнатијих оркестара у Новом Саду, оркестар Академског културно–уметничког друштва Универзитета у Новом Саду „Соња Маринковић“ који је основан 1962. Његовом формирању претходиле су бројне и веома богате активности студената зачете још 1954. године. Из тог периода потиче велики број имена од значаја за тадашње југословенско културно стваралаштво. Од самих почетака рада Друштво је ангажовало најугледније стручњаке из поједних области стваралаштва у Новом Саду, а касније оформило и сопствену кадровску базу из које потиче већина данашњих уметничких руководилаца.
Карте се могу купити на GIGS TIX  продајним местима.

извор: Фондација „Нови Сад 2021“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *