ИРИГ: Тродневна част вину, винограду и његовом чувару – пудару

Привредно-туристичка манифестација „Пударски дани“одржаће се ове године у Иригу по 27. пут од 12. до 14. септембра 2019. године.

Док се полако растаје са врелим летњим данима, у Иригу се са узбуђењем ишчекује следеће годишње доба и радује чарима које оно доноси, пре свега берби грожђа и производњи вина. Наиме, традиционално, сваког трећег викенда у септембру у Иригу прослављају се дани који су посвећени овом божанском пићу, винограду и пудару.

И за овај рођендан „Пударских дана“ планиран је богат и жанровски разноврстан музички програм. У четвртак, 12. септембра наступиће тамбурашки састав „Романса“ и Невена Стаменковић из групе „Балканика“, у петак рок група „Црвена јабука“, док ће последње вечери публику забављати певачица народне музике, Ана Бекута.

Главни организатори манифестације, Друштво Ирижана и Туристичка организација општине Ириг, потврдили су да ће,као и до сада, „Пударске дане“ пратити богат дечији и културно-уметнички програм, па ће тако сва три дана наступати фолклорни ансамбли различитих узраста из Ирига и околине, маскирана деца ће дефиловати улицама са фењерима од бундеве итд.

Верни пратилац манифестације и ове године је Фрушкогорски сајам вина „Пударев избор“ у склопу ког ће посетиоци моћи да пробају најбоља вина овог краја, али и сиреве, сремске колаче и бројне домаће производе од воћа и грожђа. У склопу ових „Пударских дана“ новину у програму чини едукативни део намењен садашњим, али и будућим винарима како би се започела, али и унапредила постојећа винска производња.

извор: Туристичка организација општине „Ириг“

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *