ГРАДОНАЧЕЛНИК ЉУБЉАНЕ ЈАНКОВИЋ ПОСЕТИО НОВИ САД

Градоначелник Новог Сада Милош Вучевић примио је у понедељак, 4. фебруара градоначелника Љубљане Зорана Јанковића у свечаној Сали Градске куће. Градоначелници су разговарали о напретку Србије у њеним настојањима да се придружи Европској унији, о економској сарадњи две земље која добро напредује и развоју културних односа Новог Сада и Љубљане.

Срдачан сусрет градоначелника Љубљане и Новог Сада

Градоначелници су у срдачној и пријатељској атмосфери закључили да постоји добра динамика у развоју односа, како Србије и Словеније, тако и две локалне самоуправе и да ће многобројне, већ изграђене везе, постајати све чвршће. У том контексту, споменута је и велика словеначка инвестиција у Новом Саду, тј. изградња прве робне куће намештаја словеначке „Леснине“ која ће почети са радом ове године.

Разговори су протекли у пријатељској атмосфери

Градоначелник Вучевић је драгом госту пожелео добродошлицу и честитао на четвртом мандату на функцији градоначелника главног града Словеније.
Зоран Јанковић је похвалио Нови Сад поводом добијања две престижне европске титуле и изразио задовољство што борави у граду који је ове године Омладинска престоница Европе, а који иде ка 2021. години када ће бити центар европске културе.

Градоначелници су се осврнули и на прошлонедељну званичну посету председника Словеније Борута Пахора, који је био гост председника Александра Вучића. Државници су тада констатовали да је очигледно побољшање билатералних политичких односа између две земље, што ће се свакако одразити и на сарадњу међу градовима.

Текст и фотографије: Радомир Чубрановић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *