„Evrosong“ остаје у Ротердаму 2021. године

Следеће године, „Evrosong“ биће одржан у Ротердаму, потврдили је Европска радиодифузна унија, организатор ове манифестације, преносе светске агенције.

Спектакуларне завршнице највећег музичког такмичења Европе ове године није било, али је емитован специјални музички програм „Eurovision: Europe Shine a Light“.

Овогодишњи представници 41 земље имали су контакт са љубитељима највећег европског музичког такмичења – онлајн, путем шоу-програма „Europe Shine a Light“.

Представници 41 земље учеснице овогодишњег такмичења ујединили су гласове у песми „Love Shine a Light“, химни првог неодржаног „Евросонга“.

Музички специјал преносило је 45 земаља, а током двосатног програма гледаоци су се упознали са извођачима који је требало да буду овогодишњи представници на, силом прилика отказаном, такмичењу. Европу су из Србије поздравиле чланице групе „Hurricane“.

Синоћ су се гледаоци подсетили и највећих хитова „Evrosonga“. Међу њима и „Молитве“, нумере којом је Марија Шерифовић довела „Песму Евровизије“ у Србију .

На позив Европске радиодифузне уније Марија Шерифовић је снимила спот за нашу победничку песму на пустим улицама Београда и то у јеку епидемије корона вируса у Србији, наводи РТС.

Специјални програм посвећен отказаном избору за „Песму Евровизије“ емитован је на Првом програму РТС-а.

извор: ТАНЈУГ
фото: EPA-EFE/SANDER KONING

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *