ДУНАВ, ИНСПИРАЦИЈА И ОПОМЕНА

У Музеју Војводине у току је изложба фотографија насталих на међународној еколошкој колонији под називом „Дунав“, која је, у организацији Арс Академије и Друштва новинара Војводине, одржана од 2. до 4. августа.

За најуспешнијег учесника колоније жири је прогласио Сунчицу Савић, ученицу средње школе „Светозар Милетић“ у Новом Саду, као и школе дигиталне фотографије Арс Академије. Друга награда припала је Сузани Страценски, ученици школе за дизајн „Богдан Шупут“ у Новом Саду, а трећу награду је освојила Ивана Грчић, ученица Београдске политехничке школе.

Сузана Страценски и Сунчица Савић

Учесници изложбе  су студенти који студирају фотографију или похађају тај предмет а долазе из Високе школе „Логос центар“ из Мостара, Уметничке школе из Ниша, Факултета за уметност и дизајн и Политехнике из Београда,Средње школе „Богдан Шупут“ и Школе фотографије „Арс академија“ из Новог Сада.

Млади фотографи су на локацијама плажа Официрац, Штранд и Бећарац, обале код ресторана „Шаран“, Рибњак, Рибарско острво камером бележили своје импресије како о лепотама призора тако и опомињућих примера нашег немара.

Жељко Савић

Жељко Савић, председник Управног одбора Арс академије истиче да је циљ ове изложбе подизање свести грађана о очувању животне средине с акцентом на Дунав. „Мислим да овом акцијом остварујемо наш циљ јер смо фокус ставили на младе људе који још увек формирају свест о значају заштите животне средине“, поручио је Савић.

Ивана Вујасин, Жељко Савић, Петар Кочић, награђени

О значају фотографије говорио је председник Друштва новинара Војводине Петар Кочић, док је председница Савета Скупштине града за заштиту животне средине, Ивана Вујасин, говорила о еколошким проблемима данашњице и истакла да само заједничким снагама, јасном мисијом и циљем можемо сачувати нашу планету.

 Посетиоци имају прилику да погледају изложбу до 16. септембра.

 

Ј.Д.
фото: В.Раонић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *