ДНВ потписао споразум са Савезом новинара Русије

У оквиру 23. Форума савремене журналистике „Цела Русија“, који се од 22. до 27. септембра одржава у Сочију, потписан  је  Споразум о сарадњи између Друштва новинара Војводине и Савеза новинара Русије, који има више од 70 хиљада чланова.

Кочић и Соловјев потписују Споразум о сарадњи

 

Споразум су потписали председник Друштва новинара Војводине Петар Кочић и председник Савеза новинара Русије Владимир  Салавјов, у присуству делегација оба удружења. На маргинама Форума који је окупио више од 1500 новинара из свих области Русије, као и медијске представнике из 30 земаља, на тај начин је озваничен договор два председника о сарадњи у разним областима. Будуће активности ДНВ-а и руског Савеза биће усмерене на унапређење професионалних знања и вештина, организовање стручних и научних скупова и заједничко деловање на међународном плану. Са истим циљем, председник ДНВ-а потписао је и посебан споразум о сарадњи са Савезом новинара Краснојарске области, иначе чланом СНР-а.

Отварање Форума у Зимском театру

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Александар Кочић

На спектакуларном отварању Форума „Цела Русија“, приређеном 22.септембра у Зимском театру Сочија, наступио је и представник петочлане делегације Друштва новинара Војводине, професионални музичар Александар Кочић.

Његово извођење руске музике изазвало је овације око две хиљаде присутних медијских посленика, па је са организаторима договорено да наступи и на затварању тог интернационалног  скупа.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *