47. ФЕСТ У АРЕНИ СИНЕПЛЕКС И СИНЕПЛЕКС  ПРОМЕНАДИ

Међународни филмски фестивал, 47. по реду ФЕСТ, ове године биће одржан у биоскопима Арена Синеплекс од 23.02. до 4.03. и Синеплекс Променада од 24.02. до 4.03. Новосађани ће и ове године имати прилику да уживају у филмовима који су обележили протеклу сезону, али и онима који ће током наредне бити учесници угледних фестивала и имати дуг и успешан биоскопски живот. Овогодишњи ФЕСТ биће приказан у такмичарском делу – Главни такмичарски и ревијалном делу – Главни ван конкуренције, ФЕСТ 47, ФЕСТ 47 Гала, Фокус Европа и ФЕСТ за младе.
Фестивал ће свечано отворити филм „Миљеница” Јоргоса Лантимоса, премијерно приказан у Венецији и номинован за 10 Оскара, у суботу 23. фебруара у биоскопу Арена Синеплекс ФЕСТ 47 пред публику излази с филмовима који ће задовољити најразличитије укусе љубитеља седме уметности – од сентиментално суровог „Хладног рата” Павела Павликовског, преко најновијег учинка Луке Гвадањина, до једног од фаворита за престижну награду Оскар “Човек из сенке”.
Кустурица ће представити свој нови филм о Хосе Мухики, „Пепе, један узвишен живот”, а на програму ће се наћи најпопуларнији филмови светске продукције из прошле године као што су „Зелена књига”, „Жена”, „Шапат улице”, „Избрисани дечак”, „Станлио и Олио”… У ФЕСТ-у за младе биће приказан и јапански анимирани филм „Мираи” номинован за Оскара.
Карте су у продаји по цени од 400 динара на благајнама биоскопа Арена Синепелкс и Синеплекс Променада, а програм 47. ФЕСТ-а можете погледати на сајтовима www.arenacineplex.com  и www.cineplexx.rs

извор: Арена Синеплекс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *