Фестивал европског филма Палић у новом термину од 12. до 18. септембра

Овогодишње, двадесет седмо издање Фестивала европског филма Палић, биће одржано у новом термину од 12. до 18. септембра 2020. године, у складу са мерама Владе Републике Србије и Кризног штаба за сузбијање заразне болести Ковид-19 о организацији догађаја у култури. Фестивалски програм одржаваће се на Палићу и у Суботици.
Да подсетимо, на отварању ће награду „Александар Лифка” у категорији домаћих стваралаца примити легендарна глумица Мирјана Карановић, која је током претходне четири деценије остварила низ антологијских улога и освојила велики број признања за свој рад.
Фестивал европског филма Палић одржава се у организацији Отвореног универзитета Суботица. На 27. фестивалском издању међународни жири Фестивала доделиће Златни торањ за најбољи филм и Палићки торањ за најбољу режију. Жири критике доделиће награду за најбољи филм из селекције „Паралеле и судари”, а биће додељена и Горки лист награда на основу гласова публике. Такође, и ФИПРЕСЦи жири додељује награду за најбољи филм.
У наредним данима на конференцији за новинаре биће објављене и информације о филмовима у свим селекцијама и пратећим програмима фестивала.

извор: КомуникАрт

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *