Још 11 случајева корона вируса, укупно 83

У Србији је до данас регистровано још 11 нових случајева корона вируса, тако да су укупно заражене 83 особе, саопштило је Министарство здравља.

Од последњег извештаја синоћ у 20 сати до 8 часова јутрос, тестирани су узорци 47 особа, од којих је 11 позитивних и 36 негативних на нови корона вирус.

 

До 8 часова данас, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 421 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Ниш: Лечи се осам пацијената

На Клиници за инфективне болести Клиничког центра Ниш лечи се осморо пацијената, код којих је потврђено да су оболели од корона вируса, објавио је данас нишки Клинички центар.

Обољење је потврђено и код пацијента, који је хоспитализован раније због респираторних тегоба и других придружених обољења и који је одмах после пријема, прикључен на апарат за вештачку вентилацију.

Један од пацијената, који је на Клинику за инфективне болести примљен 10. марта, има умерене симптоме узроковане вирусом, у стабилном је стању и предузимају се све неопходне мере лечења.

Остали хоспитализовани пацијенти углавном имају благе симптоме или их не показују, али су и они под 24-часовним мониторингом инфектолога нишког Клиничког центра.

Председник Србије Александар Вучић је саопштио синоћ да се уводи забрана кретања од 20 сати до 5 часова ујутро свим лицима, било којег старосног доба.

Од 10 сати, у свим урбаним срединама апсолутно је забрањен излазак на улицу свим лицима старијим од 65 година, док је у сеоским срединама и местима са мање од 5.000 становника забрањен излазак лицима старијим од 70 година.

Краљево: Тестирана пацијенткиња негативна на корона вирус

Завод за јавно здравље Краљево добио је резултате од Института „Торлак“ којим је потврђено да је пацијенткиња која је јуче тестирана на нови вирус корона негативна.

Како се наводи на сајту града, ради се о пацијенткињи која је хоспитализована на Инфективном одељењу краљевачке болнице, која је дошла из Италије, а има боравиште у Немачкој.

Налаз је показао да није заражена вирусом корона.

У Краљеву тако није потврђен ниједан случај заражених корона вирусом.

извор: ТАНЈУГ, ФоНет, РТВ

фото: EPA-EFE (Stephen Brashear)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *