Још осам заражених, укупно 97 потврђених случајева коронавируса у Србији

У Србији је регистровано још осам особа које су заражене корона вирусом, тако да је укупно 97 потврђених случајева COVID – 19, саопштило је Министарство здравља.

Од последњег извештаја, синоћ у 18 сати, до 8 часова јутрос, тестирани су узорци 46 особа, од којих је 8 позитивних и 38 негативних на нови корона вирус.

 

У кућној изолацији налазе се три особе са лакшом клиничком сликом, док је пет особа задржано на болничком лечењу, без компликација, стабилног општег стања.

До 8 часова, у националној референтној лабораторији Института Торлак тестирано је укупно 486 особа које су испуњавале критеријуме дефиниције случаја.

Прва два случаја коронавируса у Златиборском округу

На територији Златиборског округа потврђена су два случаја инфекције корона вирусом код два мушкарца из Ужица и Чајетине.

Епидемиолог Завода за јавно здравље Ужице Александра Андрић рекла је да је реч о особама које су у претходних 14 дана биле у иностранству, у БиХ и Чешкој, а они имају благу клиничку слику.

У току је епидемиолошко истраживање нових контаката.

У Ужицу је, према подацима Завода за јавно здравље, у самоизолацији око 300 особа. Реч је углавном о особама које су допутовале из иностранства.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото :EPA-EFE (Sebastiao Moreira)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *