Ђацима у Војводини за оба Ускрса по четири слободна дана

Уместо планираног пролећног распуста од 10. до 20. априла, ђаци у Војводини наставу неће имати за време Ускршњих празника по Грегоријанском календару (петак, субота, недеља и понедељак) од 10. до 13. априла, као и за време ових празника по Јулијанском календару (петак, субота, недеља и понедељак) од 17. до 20. априла.

Наставу на даљину имаће 14., 15. и 16. априла (уторак, среда и четвртак следеће недеље) док у остатку Србије, за који школски календар доноси Министарство просвете, наставе неће бити само од 17. до 20. априла.

“У Војводини је, мада нема пролећног распуста, који обухвата оба Ускрса, на овај начин омогућено и ђацима и наставницима да обележе оба празника, јер има пуно оних који или славе различите празнике, или оба, јер су из мешовитих бракова”, каже државна секретарка у Министарству просвете Ана Марија Вичек.

С обзиром на то да су у настави на даљину ТВ часови само помоћ наставницима, који су у свакодневној комуникацији с ученицима, Покрајински секретаријат за образовање, надлежан за школски календар на територији Војводине, донео је овакву одлуку.

У Војводини је, мада нема пролећног распуста, који обухвата оба Ускрса, на овај начин омогућено и ђацима и наставницима да обележе оба празника, јер има пуно оних који или славе различите празнике, или оба, јер су из мешовитих бракова

По речима Ане Марије Вичек, ђаци у Војводини моћи ће и касније да одгледају часове који ће се емитовати на програмима РТС од 10. до 13. априла, у време Ускршњих празника по Грегоријанском календару. У то време они ће на програмима Радио Телевизије Војводине и локалних телевизија, на којима се емитују часови на језицима националних мањина, моћи да погледају едукативне садржаје у вези с Ускрсом, као и садржаје који се односе на слободно време ученика. Сличне садржаје заједно са ђацима у остатку Србије и војвођански ђаци гледаће и од 17. до 20. априла, када су Ускршњи празници по Јулијанском календару.

Извор: Дневник
Фото: Pixabay

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *