Члан МОК: Олимпијске игре се одлажу за 2021. годину

Члан Међународног олимпијског комитета (МОК) Дик Паунд рекао је да ће Олимпијске игре у Токију дефинитивно бити одложене за 2021. годину.

Паунд за USA Today изјавио да Игре, које су планиране за другу половину јула и почетак августа, сигурно неће бити ове године.

 

„На основу свих информација које тренутно поседује МОК, готово да је одлучено да се Игре одложе. Детаљи који следе још увек нису дефинисани, али Игре неће почети 24. јула, колико ја знам. Све детаље ћемо сазнавати у фазама. Одложићемо Игре и почећемо полако да се носимо са свим последицама тог померања, које ће бити велике“, рекао је Паунд за USA Today.

Мори: Размотрићемо одлагање, али не и отказивање ОИ

Међу многим сценаријима које организатори Олимпијских игара планирају је и одлагање Олимпијских играра, изјавио је данас шеф Организационог комитета Јоширо Мори, али је нагласио да Олимпијске игре неће бити отказане.

Мори је на конференцији за новинаре рекао да ће тим људи из Међународног олимпијског комитета и организатори из Токија разговарати о томе како да се игре одрже, преноси Ројтерс.

Канада је објавила да неће слати спортисте у Токио, а потом су јој се придружиле Аустралија и Пољска и затражиле одлагање ОИ.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: EPA-EFE (Franck Robichon)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *