„ЧАРОБНА ФРУЛА“ ИЗЛАЗИ У ПАРК

У петак, 18. септембра у 13.00 и 15.00 часова на ливадици поред језерцета у Дунавском парку, хор, оркестар и солисти опере Српског народног позоришта извешће Моцартову оперу за децу – Чаробна фрула.

“Моцартова музика очарава публику свих генерација, али ова верзија посебно је забавна јер је прилагођена млађој публици која тек открива чари позоришта. Зато ово није класично сценско извођење јер учествују позоришни уметници који певају, причају, свирају, диригују и играју бајку о принцу који је оставио своје краљевство због потраге за љубављу,” објашњава директор опере, Александар Станков.
Чаробна фрула СНП-а је посебна још и зато што и публика учествује у представи, препуштајући уживању у оперским аријама и кореографијама које изводе солисти и чланови Хора, у музичким бравурама нашег Оркестра, предвођени маестром Јевтићем, врцавом хумору наратора, маштовитој сценографији, који ће дочарати ову оперу.

Опера за децу није нова појава у свету, али показује тренд којим иде Опера Српског народног позоришта – едуковати оперску публику од малих ногу. Истраживања показују да родитељи који подстичу изложеност своје деце разноврсним мелодијама пружају малишанима не само прилику да се забаве и уживају већ им такође помажу да развију основне музичке способности. То препознаје и компанија Универекспорт која ће пре и после представе славити рођендан у парку уз сокиће и чоколаду за публику.

Програм се изводи на српском језику, а време трајања ове оперске авантуре је сат времена.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *