ЦРТАЈМО СРЦЕМ, ЛИКОВНЕ РАДИОНИЦЕ ЗА НАЈМАЂЕ

У среду 4. децембра, у атељеима Академије класичног сликарства, Универзитета Едуконс, одржана је прва у низу ликовних радионица, поводом реализације пројекта „Цртајмо срцем“ подржане од стране Покрајинског секретаријата за високо образовање и научноистраживачку делатност. Традиционална сарадња са Дечијим селом др Милорад Павловић у Сремској Каменици, започета 2016. наставила се и ове године у циљу едукације деце у области дизајна одеће и истраживања различитих техника изражавања идеја.


На једном месту окупили су се млади таленти и наставници Универзитета Едуконс, у стваралачкој мисији изражавања емоција и естетских визија кроз дечији ликовни језик. Ведар дух, пријатна, непосредна атмосфера и интеракција између малих и великих сликара, допринели су настанку великог броја надахнутих цртежа, бојених различитим сензибилитетима деце-учесника. Подстакнути искуством претходних радионица, да ће њихови ликовни доживљаји бити претворени у језик дизајна одштампаног на мајицама, смело су се упустили у креирање сопствених наратива душе.
За кратко време на папиру су се нашли записи срца које ће са поносом носити не само мали аутори, него и сви они који помажу њихово одрастање у самосталне и креативне људе. Разноврсје мотива: омиљени црвени аутомобил,руке најбоље другарице, браћа, сестре, принцезе, куца и неизбежно срце, подсетили су нас на моћ дечијег цртежа иза којег стоји љубав и чистота душе.
У пратњи васпитача Јованке Димитријевић у овој радионици учествовала су деца различитих школских узраста. Радионицу су водили доцент на предмету зидног сликарства Јелена Секулић-Вољанек и доцент Иван Цањар. Креативност и машта малих уметника, игром боја, облика и линија поново су донели фантастичне ликовне доживљаје али и ишчекивање наредних креативних радионица у којима се црта искључиво срцем.

Биљана Селаковић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *