Хуманитарни турнир „Кошем за другара 2019”: Нови Сад – град великог срца

Турнир је организован дванаесту годину заредом, учесници су били, осим кошаркашког Клуба „Стар“, деца из Дечјег села „Др Милорад Павловић” у Сремској Каменици, из Дома за децу и омладину ометену у развоју из Ветерника, као деца из Денс-клуба „Вортекс“ из Сремске Каменице, а такмичило их се више 500.

Члан Градског већа за спорт и омладину Огњен Цвјетићанин присуствовао је хуманитарном новогодишњем кошаркашком турниру и казао да је Нови Сад је препознат, како у земљи, тако и у региону и Европи, као важан спортски центар и град омладине, али се сваког дана показује и као локална самоуправа великог срца и као место у којем живе истински хуманитарци.

Фото: Град Нови Сад

– Најсрећнији смо кад видимо како наши најмлађи суграђани с великим ентузијазмом и емпатијом учествују у активностима прикупљања пакетића за своје вршњаке, а захвални смо и друштвено одговорним компанијама које помажу у акцији – казао је он. – Град ће наставити да подржава ту, као и друге манифестације које промовишу праве вредности спорта, здравог начина живота и развијања другарства код деце. Честитамо организаторима који дуже од деценије негују ову, сада већ препознатљиву, манифестацију проткану најлепшим хуманим вредностима.

Директор КК „Стар“ Мићо Радановић напоменуо је да је идеја да деца из разних спортских клубова прикупе новогодишње пакетиће за своје другаре из Дечјег села „Др Милорад Павловић” и за децу из Дома у Ветернику. Он је додао да је новац за куповину спортске опреме обезбеђен и од друштвено одговорних компанија и Града Новог Сада.

извор: Дневник.рс
Фото: Град Нови Сад

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *