Филмови Чарлија Чаплина бесплатно на платформи Mojoff

Летња Online „сцена“ mojoff.net од суботе, 18. јула, биће богатија за незаборавне Чаплинове филмове, а бесплатно на репертоару остварења „Псећи живот“, „Жена из Париза“ „Златна грозница“ „Светлости позорнице“…најавили су организатори.

Током лета, посетиоци Online биоскопа Мој off чије сале непрекидно раде на адреси mojoff.net , моћи ће да се присете старог доброг хумора Чарлија Чаплина и гласно насмеју уз препознатљив ход вољеног комичара.
Његови покрети и мимика били довољни су да се неми филм употпуности разуме, а црно-бела слика са екрана заволи и да се, и дан-данас засмејавају различите генерације.

Летњу Online сцену обогатиће Чарлијева ауторска остварења попут: „Псећи живот“ , „Жена из Париза“, „Модерна времена“, „Златна грозница“ – који е 1925. двоструко номинован за награду Оскар, као и „Светлости позорнице“ – који је освојио Оскара за најбољу музику.

На репертоару ће се наћи и његов чувени филм из 1940. године „Велики диктатор“, који је уједно и први Чаплинов тон филм, за који је имао пет номинација за Оскара.

Као допуна репертоару Мој off биоскопа, од суботе (18. јула) наћи ће се и два европска филма, италијански и француски „Чаробне ноћи“ и филм „У рату“.

Сатирична комедија италијанског редитеља Паола Вирција „Чаробне ноћи“, чије је прво приказивање код нас било на прошлогодишњем Фесту, још један је додатак репертоару биоскопа Мој off.

Филм прати причу о троје младих, амбициозних сценариста осумњичених за изненадну смрт чувеног филмског продуцента чије је тело пронађено у реци Тибар.

Радња филма смештена је с почетка 90-их година прошлог века када се у Италији одржавало Светско првенство у фудбалу и када је фудбалску грозницу пратио усклик навијача и химна позната као „Чаробне ноћи“.

Филм описује и период када италијанска кинематографија доживљава последње искре златног доба, осврћући се на славне дане римске филмске индустрије која у једном тренутку бива исцрпљена.

Француски филм „У рату“ редитеља Стефана Бризеа који је 2018. номинован за најбоље остварење на Филмском фестивалу у Кану, а носилац је и Фипресци награде за најбољи филм на Фестивалу европског филма на Палићу прати причу о сукобу две различите стране једне индустрије – радника и послодавца.

извор:ТАНЈУГ
фото: EPA/TOM MACDONALD / BONHAMS

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *