ФЕСТИВАЛ РОМСКЕ МУЗИКЕ ПОСВЕЋЕН ВИДИ ПАВЛОВИЋ

У четвртак, 26. децембра  у КЦ Младост у Футогу (Цара Лазара 42),  у сарадњи са Културним центром Младост и под покровитељством Управе за културу Града Новог Сада,  и ове године, организовати одржавање програма ОМАЖ ВИДИ ПАВЛОВИЋ, једној од највећих интерпретаторки ромске музике.

На концерту под називом ОСТАЛА ЈЕ ПЕСМА МОЈА.. на краљицу ромске музике,  подсетиће нас својим наступом:

Бошко Јовановић Бошкић, Гоца Јовановић Краза, Јован Јоца Кинг, Роланд Белензада, а свираће нам Момир Јовановић виолину, Драган Шањика гирару, Вељко Николић хармонику и Синиша Николић клавијатуре.

Улаз на програм је слободан.

ВИДА ПАВЛОВИЋ

Ја сам краљица бола и туге… Све моје песме су сама сета и емоција. Оне су ми живот обележиле. Као да су од мојих суза настале. Само што ме камен није млео. Такав ми је живот био. Све своје песме, које сам испевала, уједно сам и живела.Мој живот је песма, дуга, с пуно тужних и лепих строфа. Од најраније младости гледала сам Људе како се веселе, тугују и лумпују уз моје песме – говорила је својевремено Вида Павловић.

Вида је почела да се бави певањем у својој 14-тој години, придруживши се ујаку, кафанском музичару. У петнаестој години удаје се за музичара Александра Павловића и одлази да живи у Сарајево. После десет година учења заната по кафанама снимила је прву плочу са песмом „Гледала сам са прозора“. Одличан успех плоче (продата у у тиражу од преко 500.000 примерака) дао је Види нове смернице у животу. Напушта Александра и Сарајево и са два кофера у руци стиже у Београд. Ту је срела нову љубав, музичара Стеву Јовановића. У браку са Стевом била је 27 година. Није крила незадовољство и да је несрећна што нема деце. Сахрањена је у свом родном Футогу.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *