У трговинама има робе – прављење залиха непотребно

Нема потребе да грађани праве залихе хране јер ланци снабдевања трговине функционишу, рекао је данас за ТВ Прва секретар удружења за трговину Привредне коморе Србије Жарко Малиновић и додао да се роба која нестане у трговинама врло брзо надокнади.

„Иако имамо велики број изазова, снабдевање малопродаје функционише и грађани треба да буду свесни да смо успели да организујемо ланац снабдевања, иако је за поједине артикле током викенда тражња скакала и преко 400 посто“, рекао је Малиновић.

Он је навео да робе има јер је Србија велики произвођач и додао да ће ланци снабдевања функционисати, а да ће бити отклањане све препреке које се буду јављале.

Малиновић је рекао да се поред попуне рафова у трговинама робом током ноћи малопродајна места и трговине дезинфикују.

„Поред лекара и медицинских радника трговци су најизложенији. Грађани треба да имају поверења у њих“, рекао је он и позвао грађане да верују надлежнима и својим очима када је у питању попуњеност продавница робом.

Он је апеловао на штабове у локалним самоуправама да прате шта раде штабови Владе Србији и да не доносе самоиницијативно одлуке о радном времену трговина.

Неки трговински ланци су ограничавали куповину појединих артикала, а Малиновић каже да се то догађало како би била спречена такозвана професионална куповина односно да би те врсте злоупотреба било у мањој мери.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото:Илустрација:freeimages.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *