У ТОКУ ПОСЛЕДЊА ФАЗА ИЗГРАДЊЕ КАНАЛИЗАЦИОНЕ МРЕЖЕ У РУМЕНКИ

– Завршетком последње фазе изградње канализационе мреже на територији МЗ Руменка, инфраструктуром ће бити покривено 99 процената тог насеља, а вредност последње фазе је  110 милиона динара – нагласио је градоначелник Милош Вучевић приликом обиласка Руменке. Реч је о радовима на изградњи канализације отпадних вода у сливу главне црпне станице (ГЦС) и црпне станице (ЦС 1) у улицама Нова 9,10 и 11.

Градоначелник је у Руменки посетио и породичну фирму “Ракић пром“, а потом је обишао  радове на реконструкцији фудбалског терена у том месту.

– Ово је веома добра породична фирма која запошљава педесеторо радника. Неспоран је економски значај великих компанија, али је и улога малих и микро предузећа од изузетне важности и морамо им посветити дужну пажњу. Драго ми је када чујем да су и овој фирми  мере државе на ублажавању последица пандемије много помогле да превазиђу тежак период, који је надам се иза нас – рекао је Вучевић.

Обилазећи реконструкцију терена ФК “Јединство“ градоначелник је нагласио да је план да се у Руменки уреди централни трг, што је урбанистички и предвиђено, те да се јавни живот измести са главне магистрале која је небезбедна и непрактична за такву намену.

– Од како сам ја градоначелник, уложено је 883 милиона динара у Руменку. Изграђено је  преко 26 км канализационе мреже, 8 км улица је асфалтирно, 7км саобраћајних површина је реконструисано, добили су Културни центар који је у мрежи Културних станица Новог Сада. Уштеда мештана по основу новог тарифног система ЈГСП-а је 17440 динара годишње по ђаку, а 16500 динара годишње по пензионеру. Тако се одражава снага градског буџета на свакодневни живот, и то је конкретна помоћ Града – изјавио је Вучевић.

Како је најавио, предстоји решавање питања канализације у Кисачу која се спаја на руменачки пречистач, као и изградња бициклистичке стазе Нови Сад-Руменка-Ирмово-Кисач за шта је припремљен пројекат, а вредност те инвестиције је 220 милиона динара.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *