У Србији око 7.000 запослених више него пре корона кризе

У Србији је, према подацима Пореске управе и Републичког завода за статистику, од краја фебруара до 15. маја, број запослених порастао за скоро 7.000, изјавио је данас министар финансија Синиша Мали.

Мали је за РТС рекао да је, према званичним подацима, 15. маја укупан број запослених у Србији, за које се плаћају порези и доприноси на зараде, износио 2.196.372, што је за 6.988 више него 27. фебруара, две-три недеље пре ванредног стања и епидемије корона вируса.

„Имамо скоро 7.000 више запослених и пријављених људи него пре корона кризе. То значи да смо добро осмислили мере и успели смо да сачувамо радна места“, рекао је Мали и додао да многи износе разне податке, али да је то званична статистика.

Министар финансија је најавио у наредних неколико дана нове мере усмерене ка додатном запошљавању.

„У наредних пар дана очекујте леп, добар, свеобухватан подстицајан програм за ново запошљавање“, рекао је Мали.

Разматра се око 20 различитих мера, међу којима су умањење пореза и доприноса на зараде за нове запослене, стимулације у новцу за подстрек предузећима да запосле нове раднике…

„Циљ нам је, посто смо сачували радна места, још агресивније кренемо у ново запошљавање, како бисмо и животни стандард грађани подигли још више“, рекао је Мали.

извор:ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Александар Курбалија)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *