U petak manifestacija „Jelka sa porukom za Detelinaru“

Manifestacija „Jelka sa porukom za Detelinaru“ održaće se u petak, 20. decembra c početkom u 10 časova,  ispred Robne kuće na staroj Detelinari, u ulici Milenka Grčića 6a.

Tom prilikom deca i mladi će biti u prilici da daju svoj glas i mišljenje o svom kraju u kojem žive. Učestvovaće pet vrtića, dve osnovne škole i jedna srednja škola.

Kićenje jelki, sajam rukotvorina i kulturno-sportskih sadržaja, takmičenje u nošenju slame, pravljenje ukrasa sa učiteljicama, vaspitačima, samo su deo planiranog programa u kojem će svi moći da učestvuju i na kraju zasade jelke na osam lokacija na Detelinari.

Na učesnicima je i da odaberu i najlepše okićenu jelku, koja mora biti okićena recikliranim ili prirodnim materijalima. Ideja je da svaki ukras mora da nosi neku poruku, ideju za poboljšanjem izgleda zelenih površina, poruku za poboljšanje svakodnevnog života omladine, kao i predloge i ideje za realizaciju projekata koji bi popularizovali Detelinaru, poručuje Udruženje građana „Novi Sad“, koje je organizator događaja.

izvor: 021.rs

foto: promo

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *