У Новом Саду оптужено 46 особа због кршења прописа за време епидемије

За прве три недеље од почетка ванредног стања, Основном суду у Новом Саду тужилаштво је поднело укупно 40 оптужних предлога против 46 окривљених за кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије.

У саопштењу новосадског Основног суда прецизира се да се 24 кривична поступка воде против особа које су кршиле полицијски час, 14 се води против оних који су кршили меру самоизолације, један кривични поступак се води против угоститеља који није привремено затворило свој локал, а један против окривљеног јер се сумњичи да је кршио полицијски час и ометао службено лице у вршењу службене дужности.

Суд је за 37 окривљених одредио меру забране напуштања стана (кућни притвор), а према девет окривљених одредио притвор.

 

Ових девет особа смештено је у притворске јединице са посебним санитарним-карантинским мерама у Вршцу и Пожаревцу, напомиње се у саопштењу.

Нови Сад ускоро очекује и првих шест онлајн суђења за окривљене који се у поменутим притворима.

За 13. април је заказано шест суђења која ће се одвијати у посебно опремљеним судницама Основног суда у Новом Саду путем програма Skype, без довођења окривљених из притвора у зграду суда.

У протекла три дана, од 3. априла до данас, суд је по предлогу Основног јавног тужилаштва у Новом Саду одредио меру забране напуштања стана (кућни притвор) против још три осумњичена за кривично дело непоступање по здравственим прописима за време епидемије, наводи суд.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: Танјуг (Јарослав Пап)

Тагови

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *