У Новом Саду мање новозаражених, градоначелник поручио да нема опуштања

Нови Сад има тренутно нижи просек новозаражених од корона вируса од националног просека, каже градоначелник Новог Сада Милош Вучевић, али и поручује да због тога нема опуштања и да ће и даље бити примењене све неопходне мере.

Смањење броја заражених види пре свега као заслугу грађана који су дисциплиновани и који поштују препоруке, али и здравственог систем за који каже да је издржао први удар, пре свега због жаришта које је било у Кикинди.

Сви, поручује, треба да будемо дисциплиновани, није време за почетак славља због спречавања ширења корона вируса у Новом Саду и не сме се препустити рутини ниједног тренутка.

„И за секунду можете да губите и побеђујете у бици против невидљивог противника. Предузећемо све даље мере које су неопходне“, рекао је Вучевић у укључењу за ТВ Прва.

Тренутно је, наводи, пажња усмерена на домове за старе, један државни са 950 корисника и 14 приватних са око 350 корисника.

„Ту нам је највећа пажња, не гледамо чија је то надлежност. Предузели смо све мере правовремено можда нешто оштрије од других градова“, рекао је Вучевић.

Навео је да је Град Нови Сад купио дезобаријере за зграде, као и да се Град Нови Сад надовезао на мере подршке државе привредницима тако да је и сам предвидео одређене мере како би се сачувала радна места.

„Треба да се спремимо када прође епидемија да будемо одмах у кондицији да наставимо пословање“, поручио је Вучевић.

У Србији је до сада оболело 4.873 особе, а преминуло 99.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *