У новембру први „Digital Fashion Week/Serbia“

„Serbia Fashion Week“ и  „Color Media Communication“ потписали су уговор о покретању новог бренда под именом: „Digital_Fashion_Week“. Прва 100% дигитал манифестација овог типа у региону одржаће се у новембру ове године и биће посвећена српским дизајнерима као и гостима из бројних страних земаља. Овај догађај се организује у сарадњи са дигиталном платформом „International Digital Fashion Week“.
Након „Digital_Fashion_Week/Sebia“ у плану је одржавање ове манифестације и у осталим државама региона. Поред дизајнера који ће представити своје нове колекције кроз петоминутне видео-прилоге, гледаоци ће имати прилике да чују и виде бројне познате личности, кратке панел-дискусије о актуелним темама из модне индустрије, као и представљања туристичких потенцијала градова и региона.
„International Digital Fashion Week“ (IDFW) је глобална дигитална платформа, недавно основана у УСА. Први је и једини дигитални фасхион њеек у свету, настао као потреба модне индустрије да опстане и преживи кризу коју је изазвла пандемија вируса Kовид-19.
IDFW се емитује на глобалном нивоу путем FNL Network платформе и доступан је worldwide путем смарт ТВ у домаћинствима, мобилних уређаја, Roku TV, Amazon Fire TV, Apple TV, Android TV, Android devices и  свих   iOS уређаја.


Као регионални лидер када је реч о модним манифестацијама, директорка„Serbia Fashion Week-a“ Светлана Хорват потписала је уговор о стратешком партнерству са IDFW и постала ексклузивни заступник за све земље СЕЕ: Србија, Босна и Херцеговина, Бугарска, Албанија, Хрватска, Словенија, Грчка, Северна Македонија, Црна Гора, Румунија, Турска, Молдавија и Мађарска.
„5. септембра 2020. године лансиран је први „International Digital Fashion Week“ на коме су учествовали талентовани дизајнери из Србије, али и целе Југоисточне Европе посредством овог значајног уговора који смо потписали. Преко 300.000.000 гледалаца широм планете посредством дигиталних платформи, тв екрана, друштвених мрежа и „плаy сторе“ платформи пратили су представљање нових колекција 100+ дизајнера из целог света. Светски медији су назвали лансирање IDFW „епским догађајем“ које обележава почетак нове ере модне индустрије!“, каже председница „Serbia Fashion Week-a“ Светлана Хорват.

извор: SFW

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *