У наставку Новосадског музичког лета очекују нас још два концерта

У суботу 5. септембра у Синагоги наступа култна група „Ођила”, препознатљива по аутентичном руском ромском звуку, односно ослањању на традицију театра „Ромен” из Москве, а дан после – 6. септембра у Дворишту Гимназије Јован Јовановић Змај Новосадски биг бенд са специјалним гостима – певачима Бојаном Стаменов и Зораном Шандоровим и узбудљивим поп, диско и фанки програмом.

Концерти почињу у 20.30 часова.
Добро дошли!

Улазница још увек има за оба програма и продају се од 18. 30х до почетка концерата на месту одржавања. Цена карата: 500,00 динара за Групу Ођила и 1.000,00 динара за Новосадски биг бенд.
За присуство концертима неопходно је ношење заштитне маске.
***


Група „Ођила“ је основана 1983. године и била је једна од најпопуларнијих у тадашњој Југославији, наступајући у свим значајнијим дворанама и на угледним манифестацијама у својој земљи. Ођила” се слушала не само широм Југославије, већ и Европе, све до Далеког истока (Ј. Кореја, Сингапур).
Група је објавила три албума (два златна), освојила и награду „Орфеј“ за најбољу плочу по избору ЈРТ-а, као и европску награду за најбољу песму (Солнишка) на Такмичењу за најбољи радио-снимак у Европи.
Након почетка рата на просторима Југославије дошло је до гашења бенда. „Ођила” се на музичку сцену у пуном саставу вратила у мају 2007. године и од тада редовно наступа у земљи и иностранству.
***
Током протеклих 17 година рада, Новосадски биг бенд је приредио 420 концерата у земљи и иностранству. Снимио је музику за две култне серије: Цват липе на Балкану и Непобедиво срце, док је кроз концертну активност остварио активну сарадњу с Београдском филхармонијом (новогодишњи концерти), Хором и Оркестром Опере СНП-а („Рок опера“ и „Диско опера“), затим с медијским кућама РТВ Србије, РТВ Војводине, РТВ Пинк, као и с готово свим реномираним уметницима у региону.
Својим креативним концертним наступима, уз висок квалитет извођења, те програмску политику која прати најсавременије светске трендове, Новосадски биг бенд је постао незаобилазни чинилац у културном животу Новог Сада, Војводине и Србије. Његову окосницу данас чине најбољи џез и поп музичари Новог Сада.

Диригент, аранжер и оркестратор Новосадског бид бенда Федор Вртачник пишући музичке аранжмане, сарађује с многим светским биг бендовима и симфонијским оркестрима, од којих треба споменути: Калифорнијски филхармонијски оркестар, за који ради као стални оркестратор, Симфонијски оркестар „Пхилипс“, чији је стални аранжер, Детроитски симфонијски оркестар, аустралијски Симфонијски оркестар Вулонгонга, затим Оркестар „Бранденбург Синфониа“, Прашки филхармонијски оркестар, Солунски симфонијски оркестар и многим другим. Стални је оркестратор и италијанског Музичког конзерваторијума у Чезени. Писао је музичке аранжмане за Пласида Доминга, Хосеа Карераса, Алесандра Сафину, Џона Инеса, Нино Гветаџе, Кија Марчела…Члан је удружења „„Sibelius music“, „Berklee music“ i ASCAP-a (The American Society of Composer-Authors).

МОНС

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *