У Војводини 19 новооболелих од коронавируса, наредних дана пакети помоћи здравственим радницима

У Клиничком центру Војводине (КЦВ) тренутно је 72 пацијента који су позитивни на коронавирус, а од укупно 239 тестираних, новозаражених је 19 и већина је из Вршца, речено је данас на конференцији покрајинског штаба.

Новосадском сајму се налази 61 пацијент, у Панчеву 95, а у Бањи Јунаковић 56, најновији су подаци Покрајинског штаба.

„Резултат који Војводина има је изузетан када се упореде бројке са другим деловима државе”, рекао је председник Покрајинске владе Игор Мировић.

На данашњи дан, рекао је он, гледајући од појаве вируса, укупно је тестирано 7.190 људи на територији Војводине, а позитивно је било 656.

„Само јуче тестирано је 239, позитивно је 19. Највећи број од тих 19 који су тестирани налази се у Вршцу. Постоји тренд смањења броја оболелих у Војводини. Укупно из Клиничког центра Војводине до сада је отпуштено 150 људи, а само у току јучерашњег дана девет пацијената је отпуштено из КЦВ-а. Из болнице у Панчеву до сада је отпуштено 170 пацијената Од 6. марта до данас умрло је 18 пацијената у КЦВ“, рекао је Мировић.

Он је захвалио медицинским радницима, дисциплинованим грађанима и запосленима у домовима социјалне заштите.

Мировић је рекао да су од укупно 92 дома социјалне заштите у Војводини, у којима има 11.389 корисника и запослених, само две особе заражене.

„У дому у Молу запослени се налазе у карантину због случаја заразе, домови у Новом Саду, Ветернику, Бачкој Паланци и Врбасу превентивно су стављени у карантин“, рекао је Мировић.

Мировић је најавио и да ће неколико дана запосленима у здравственом систему који имају нижа примања поделити више од 17 хиљада пакета са намирницама и осталим потрепштинама као вид подршке јер су допринели да се Војводина покаже као регион са најмање заражених.

У КЦВ је тренутно слободно 76 респиратора.

На респиратору је тренутно седам пацијената оболелих од Covid-19, а 11 пацијената који нису оболели од вируса корона је на вештачкој вентилацији.

Мировић је рекао да ће данас бити усвојен ребаланс буџета Покрајине, који ће бити умањен за 4,24 милијарде динара, што је 5,43 одсто. Рекао је да ће Покрајина од неких инвестиција одустати, али оне се, како је рекао, могу набројати на прсте једне руке.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: РТВ (Јарослав Пап)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *