У Војводини и даље тренд пада броја оболелих

У Војводини и даље тренд пада броја оболелих, у последња 24 сата – 14 новооболелих од вируса ковид 19

 У Клиничком центру Војводине тренутно се лече 84 пацијента код којих је дијагностиковано присуство вируса ковид 19. У привременој изолационој болници на Новосадском сајму борави 127 пацијената, у Општој болници у Панчеву 137, а у рехабилитационој бањи Јунаковић у Апатину њих 40.

 У протекла 24 сата из КЦВ отпуштено је 20 пацијената, 35 из привремене болнице на Новосадском сајму, а седам пацијената из Опште болнице у Панчеву, саопштено је данас на конференцији за медије, одржаној у Покрајинској влади.

 Од почетка епидемије до данас, у АП Војводини тестирано је укупно 5.581 особа, а да су од тога 562 узорка била позитивна. Преминуло је укупно 17 пацијената.

 „У претходна 24 сата, на територији Војводине тестирано је 345 особа, од тога је њих 14 позитивно на вирус ковид 19, што и даље показује да постоји линеаран пад броја оболелих у АП Војводини. И даље бележимо тренд пада броја оболелих и већи број отпуста него пријема у болнице пацијената код којих је потврђено присуство овог вируса“, изјавио је покрајински секретар за здравство проф. др Зоран Гојковић.

 Када је реч о установама социјалне заштите, секретар Гојковић истакао је да изузев дома у Молу, који је стављен у карантин због једне штићенице код које је потврђено присуство вируса ковид 19, других проблема нема. Све особе које су имале контакт са оболелом, тестиране су и негативне су на вирус ковид 19, додао је секретар Гојковић.

извор: АПВ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *