У Београду од данас обавезно ношење маски у затвореном

На подручју града Београда од данас, од шест сати ујутру, биће обавезно ношење маски, не само у превозу, већ у свим затвореним просторима, као и физичка дистанца од најмање једног метра, одлучио је јуче Кризни штаб.

„То не морају да буду хируршке маске, већ могу и памучне које сами шијемо, било која механичка заштита. Апелујемо да се користе и друге мере превенције , а то је физичка дистанца од најмање једног метра, као и редовно прање руку“, додала је Кисић Тепавчевић за Танјуг после састанка Кризног штаба.

Градоначелник Београда Зоран Радојичић апеловао је данас на Београђане да се стриктно придржавају свих упутстава струке и да поштују одлуке Републичког и Градског кризног штаба, који су донели одлуку о поновном обавезном ношењу маски у затвореним просторима.

„Потребно је подизање свести Београђана“, навео је градоначелник за Пинк и додао да је главни закључак јуче одржаних седница два штаба „неопходност ношења маски“.

То, како је нагласио, важи за јавни градски превоз, затворене просторе, кафиће, ресторане и тржне центре, где ће се, додаје, спровести детаљнија контрола.

Он је додао да се о казненој политици размишља и да треба наћи законску форму да се таква политика спроводи.

Рекао је да разуме суграђане код којих је пала пажња и концентрација у протеклом периоду након прекида ванредног стања, као и да ношење маски зна да буде непријатно.

„Али, ризик је довољно јасан, тако да морамо имати обзира. Најважнија је физичка дистанца и ношење маски“, истакао је Радојичић.

извор: ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *