Усвојен буџет Новог Сада за наредну годину

Одборници Скупштине града Новог Сада изгласали су буџет за 2020. годину који износи 29 милијарди и 230 милиона динара. Опозиција сматра да инвестиције нису добро испланиране, а власт поручује да је буџет добро избалансиран и капитално развојан. Највише коментара било је и око предлога градоначелника да родитељи неће плаћати боравак деце у државном вртићу од 1. јануара. То је опозиција окарактерисла као предизборни трик, који на дуже стазе није одржив.

Градска власт намерава да у наредној години уложи у зграде и грађевинске објекте око 5,3 милијарди динара, а за машине и опрему 221,7 милион. Највећи део новца намењен капиталном улагању, нешто више од четрири милијарде динара, биће искоришћен кроз уређивање грађевинског земљишта за санацију мостова, завршне радове на Жежељевом мосту и приступним путевима, асфалтирање и опремање појединих улица, између осталог за нови стамбени блок на Булевару војводе Степе, околину Института „БиоСенс“, продужетак Булевара Јована Дучића, на локалитету јужно од Каћке петље, партерно уређење дела центра града око СНП-а…

Планира се и асфалтирање улица на Сајлову, изградња бициклистичке стазе Нови Сад – Руменка – Кисач – Ченеј, изградња атмосферске канализације у Ковиљу и друго. Из тог програма, финансираће се и започети, а незавршени послови из претходних година.

Градоначелник Милош Вучевић седницу је искористио да најави могућност доласка две компаније, из Јапана и Немачке, које би запослиле више хиљада радника,. Како каже, од премијерке Ане Брнабић добио је информацију о доласку још једне стране фирме, која ће отворити мањи број радних места. Рекао је и да постоји потенцијално заинтересовани купац целе радне зоне Север ИВ, који би после куповине простор изнајмљивао или уређивао за разне инвеститоре у фабрике и друга привредна постројења, при чему је заинтересован и за парцелу на којој би Град саградио халу и после изнајмио фабрици Лир на 10 година.

извор: novisad.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *