Универзитет у Новом Саду расписао конкурс за упис нове генерације студената

У наредној школској години се на Универзитет у Новом Саду може уписати укупно 15.964 студента, од тога 8.234 чије ће школовање бити финансирано из државног буџета и 7.730 самофинансирајућих студената. Од наведеног броја, на основне и интегрисане студије може се уписати укупно 9.292 студента, од тога 5.419 буџетских и и 3.873 самофинансирајућа студента.

За упис на основне и интегрисане студије, пријава кандидата на већини факултета у првом уписном року трајаће од 24. до 26. јуна 2020. године, пријемни испити полагаће се 30. јуна, као и 1. и 2. јула, а завршетак првог уписног рока планиран је за 22. јул 2020. године, у складу са датумима који су утврђени за сваки факултет појединачно.

 

Пријем докумената почеће нешто раније на Академији уметности и трајаће од 16. до 19. јуна у зависности од департмана, док ће пријемни испити такође почети раније и трајаће од 18. до 30. јуна, у зависности од студија које кандидати желе да упишу.

На Педагошком факултету у Сомбору и Учитељском факултету на мађарском наставном језику у Суботици пре полагања пријемног испита обавља се претходна провера способности, која ће бити 29. јуна.

У другом уписном року, пријава кандидата за упис на основне и интегрисане студије планирана је за 1. и 2. септембар, полагање пријемних испита за 3. и 4. септембар, а завршетак другог уписног рока биће 25. септембра 2020. године.

За мастер, специјалистичке и докторске студије, у првом уписном року крајњи термин за пријаву кандидата је 19. октобар, а у другом уписном року 30. октобар 2020. године, према појединачном распореду и датумима утврђеним за сваки факултет појединачно.

Одлуку о расписивању Конкурса за упис студената у прву годину основних и интегрисаних студија, као и Одлуку о расписивању Конкурса за упис студената у прву годину мастер, специјалистичких и докторских студија на Универзитету у Новом Саду у школској 2020/2021. години донео је Сенат Универзитета 8. јуна 2020. године.

Конкурс за упис, детаљније информације у вези са расположивим бројем места и датумима реализације конкурса за сваки факултет појединачно, као и остале важне појединости доступне су на сајту Универзитета у Новом Саду www.uns.ac.rs.

извор: РТВ
фото: РТВ (Александар Камаси)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *