UMETNICI PROTIV KORONE

ZA NEDELJU DANA JE FEJSBUK GRUPA #UMETNICIPROTIVKORONE STEKLA VELIKU POPULARNOST TAKO DA SADA IMA PREKO 2500 ČLANOVA KOJI SU OBJAVILI, KOMENTARISALI ILI REAGOVALI NA SADRŽAJE VIŠE OD 11.000 PUTA

Mnogo je više objava sa samim heštegom na Fejsbuku, Instagramu i drugim društvenim mrežama.

Kako bi bio olakšan pristup grupi, proradio je i veb sajtu www.umetniciprotivkorone.rs koji služi samo da bi ljude direktno uputio ka Fejsbuk  grupi.

U grupi nisu samo umetnici, profesionalci, već i amateri, a najveći broj je ljubitelja umetnosti koji uz sadržaje objavljene u ovoj grupi kvalitetno provode vreme u svom domu poštujući instrukcije Vlade Republike Srbije i naših medicinskih stručnjaka.

#umetniciprotivkorone je postalo mesto susreta, komunikacije i razmene pojedinaca iz celog regiona.

Marko Stojanović, predsednik Svetske organizacije pantomimičara i pokretač ove inicijative je rekao: „Mnogo puta je do sada citirana rečenica koju sam napisao u opisu grupe i u prvoj objavi za medije: Umetnici nisu lekari, ali jesu “doktori” za dušu“ i verujem da će kako vreme odmiče biti sve istinitija i značajnija. Vreme će pokazati koliko je u trenucima krize važno spasavati i dušu čoveka, njegovu volju i moral, a ne samo njegovo telo.“

„Podsećam vas da su pored malih i srednjih preduzeća, na posebno velikom ekonomskom i egzistencijalnom udaru slobodni umetnici bez stalnog zaposlenja, čiji svaki dinar zavisi od prodate ulaznice, odsviranog koncerta, odigrane predstave ili održanog časa. Niko nema zalihe para već svi mi preživljavamo od honorara. I pored toga umetnici su nesebično počeli da se udružuju i svoja umetnička dela besplatno da dele sa drugima i u našoj grupi #umetniciprotivkorone,“ dodao je Stojanović i još jednom pozvao sve umetnike da besplatno objave svoja umetnička dela i časove svoje umetničke specijalnosti sa svima koji su u izolaciji, karantinu i sa svima drugima.

izvor: http://www.advertiser-serbia.com/
foto: fejbuk #umetniciprotivkorone

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *