Укинут контролни ПЦР тест за излазак из карантина

Укинут је контролни ПЦР тест након истека изолације од две недеље, навели су у Дому здравља „Нови Сад“ и додали да је тако одлучио Институт „Батут“.

Наиме, по престанку карантина пацијент ће бити позван од стране лекара из ковид амбуланти Дома здравља „Нови Сад“ са термином када да дође на контролу.

– Списак пацијената којима се ускоро завршава двонедељна изолација добијаћемо од Института за јавно здравље Војводине и на основу њега позивати пацијенте на контролу. Овим потезом желимо да обезбедимо максималну сигурност свим пацијентима који долазе у наше објекте, тако што ће они који су били у изолацији бити прегледани у ковид амбулантама и неће бити у контакту са осталима – наводе у Дому здравља.

С обзиром на то да се након изолације неће радити ПЦР тестирање, лекарски извештај ће умногоме зависити од изјаве пацијента: како се тренутно осећа, да ли има тегобе.

У овој здравственој установи подсећају да је од важно да том приликом дају тачне податке на основу којих ће лекар укинути карантин, јер сваки нетачан и намерно прикривен податак о здравственом стању може повлачити за собом и одговорност.

извор: novisad.com
фото: profimedia

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *