Трибина „О чуварима наслеђа Новог Сада“ сутра у Радио кафеу

Трибина „Чувари наслеђа Новог Сада“ почиње у 15 часова у  Радио кафеу,  Милетићева 45. Улаз је слободан.

У дискусији ће бити више речи о томе ко су прави чувари наслеђа Новог Сада и његове околине, која је улога коју локалне заједнице и цивилне организације имају у процесу идентификовања и очувања нематеријалне културе и какав је заиста значај живих чувара наслеђа за културу.

На дебати учествују професор археологије са Филозофског факултета др Владимир Михајловић, музејски саветник Етнографског музеја Саша Срећковић, новинар Бора Отић, политиколог Радица Зуровац и Дејан Милосављевић из националне асоцијације за старе и уметничке занате и домаћу радиност „Наше руке“.

„Разговор је усмерен на промоцију живих чувара наслеђа и очувања нематеријалне културе. Они су идивидуе које поседују одређене вештине и знања и чији је опстанак од релевантног значаја за културу. Трибином желимо да упутимо јавност, а посебно младе, у процес идентификације и регистрације елемената нематеријалног културног наслеђа. Важно је да развијемо одговоран однос према културном наслеђу у времену које долази јер оно одржава и развија културни диверзитет и људску креативност“, навели су из организатори догађаја – Центар за развој фотографије Војводине.

извор, фото: 021.рс

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *