Трећа жртва корона вируса у Србији, Вучић најавио масовна тестирања

На конференцији за новинаре која је почела нешто после 18 сати, председник Србије Александар Вучић је изјавио да је преминула и трећа особа која је у нашој земљи лечена од вируса корона. У питању је 60-годишња жена која је имала лакшу клиничку слику болести.

Он је најавио да су, у договору с кинеским експертима, одлучили да промене стратегију и да се крене у напад на вирус, првенствено тако што ће се убудуће радити масовна тестирања. Такође, и лакши случајеви ће ићи на хоспитализацију, а међу местима на која ће бити смештени оболели, споменуо је и Спенс.

Што се тиче полицијског часа, председник је рекао да се за сада време забране кретања неће повећавати али је замолио грађане да се крећу минимално.

Он је најавио да ће бити много веће казне за људе који буду кршили правило изолације и да ће се организовати стриктна изолација сваког оболелог. Пренео је мишљење кинеских стручњака да ћемо, уколико се будемо стриктно придржавали мера, успети да изађемо из кризе за 29 дана.

Вучић је најавио и економске мере помоћи за фирме које не буду отпуштале раднике, поновио је да неће бити смањења плата у јавном сектору а да ће целокупна пензија за март, увећана за 4.000 динара, бити исплаћена 10 априла.

извор: mojnovisad.com / фото: Ilustracija/mojnovisad.com

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *