Тиодоровић: Гвоздена дисциплина за оптимистичан сценарио

Епидемилог Бранислав Тиодоровић изјавио је данас да је у вези са корона вирусом Србија на добром путу и да се креће ка ситуацији која ће бити контролисана, међутим, поручио је да је и даље неопходна гвоздена дисциплина да бисмо до краја недеље имали најоптимистичнији сценарио.

„Ми јесмо предвидели овакав сценарио, избегли смо италијански, али је и даље потребна социјална дистанца и понашање које смо препоручили“, рекао је Тиодоровић.

Кренуло је ка победи, али игра се и друго полувреме у којем нема опуштања, додао је он.

„Може се рећи да сад све више и више побеђујемо вирус. Али, не можемо рећи да је сада све завршено, морамо и даље да будемо под великом тензијом, посебно у местима попут домова за старе. Ако контролишемо ситуацију, имаћемо ситуацију до краја недеље да дођемо до једне потпуно контролисане болести“, рекао је Тиодоровић за ТВ Прва.

Епидемиолог је казао да се овог тренутка може рећи да у Војводини и Београду нема толико проблема као на југу Србије. То се, каже, могло очекивати, јер је недељу дана југ Србије каснио за оним што се догађало на северу и у Београду.

Он је додао да је у Клиничком центру Ниш има 200 пацијената мање у односу на претходне дане, додајући да је њих 63 ноћас пуштено из болнице.

Како је рекао изглед за вакцину против ковида 19 постоји до краја године, али објективније је очекивати следеће године.

извор: ТАНЈУГ, РТВ
фото: Танјуг (Димитрије Николић)

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *