Testiranje na lični zahtev građana od petka, cena 6.000 din

Testiranje na korona virus na lični zahtev građana radiće se od petak, a koštaće 6.000 dinara, najavila je v.d. direktorka RFZO Sanja Radojević Škordrić.

Testiranje će se raditi u svim zavodima za javno zdravlje, institutima i domovima zdravlja, rekla je ona Tanjugu posle sednice Kriznog štaba.

Takođe, od petka će građanima biti dostupan žiro račun na koji će moći da uplate novac za testiranje na lični zahtev.

Preporuka da test više ne bude obavezan pri ulasku u Srbiju

Krizni štab predložiće Vladi Srbije da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, kao i stranci, moraju da imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju.

„Preporuka Kriznog štaba Vladi Srbije je da se od petka ukine obaveza da građani Srbije, ili stranci, imaju negativan PCR test prilikom ulaska u našu zemlju“, rekla je za Tanjug zamenica direktora Instituta „Batut“ Darija Kisić Tepavčević.

Ona je dodala da strancima neće biti potrebna ni odluka komisije za ulazak u Srbiju.

Kako je naglasila, takva preporuka usledila je zbog povoljne epidemiološke situacije u našoj zemlji, ali i odgovornog ponašanja u zemljama u okruženju.

Građani Srbije i stranci koji ulaze u našu zemlju za sada moraju da imaju negativan PCR test pri ulasku u zemlju, ili u suprotnom, moraju 14 dana biti u kućnoj izolaciji.

foto: Shutterstock, www.nationalgeographic.rs

izvor: TANJUG

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *