Тестирање на лични захтев грађана од петка, цена 6.000 дин

Тестирање на корона вирус на лични захтев грађана радиће се од петак, а коштаће 6.000 динара, најавила је в.д. директорка РФЗО Сања Радојевић Шкордрић.

Тестирање ће се радити у свим заводима за јавно здравље, институтима и домовима здравља, рекла је она Танјугу после седнице Кризног штаба.

Такође, од петка ће грађанима бити доступан жиро рачун на који ће моћи да уплате новац за тестирање на лични захтев.

Препорука да тест више не буде обавезан при уласку у Србију

Кризни штаб предложиће Влади Србије да се од петка укине обавеза да грађани Србије, као и странци, морају да имају негативан PCR тест приликом уласка у нашу земљу.

„Препорука Кризног штаба Влади Србије је да се од петка укине обавеза да грађани Србије, или странци, имају негативан PCR тест приликом уласка у нашу земљу“, рекла је за Танјуг заменица директора Института „Батут“ Дарија Кисић Тепавчевић.

Она је додала да странцима неће бити потребна ни одлука комисије за улазак у Србију.

Како је нагласила, таква препорука уследила је због повољне епидемиолошке ситуације у нашој земљи, али и одговорног понашања у земљама у окружењу.

Грађани Србије и странци који улазе у нашу земљу за сада морају да имају негативан PCR тест при уласку у земљу, или у супротном, морају 14 дана бити у кућној изолацији.

фото: Shutterstock, www.nationalgeographic.rs

извор: ТАНЈУГ

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *